Stopp Mobbingens nyhetshjørne

Her vil vi legge ut artikler med kommentarer om saker vi mener er ekstra viktige eller er innholdsrike om våre fagområder.


I dagens Dagsavisen kan man lese om lavteskel-tilbudet i Oslo står i fare for å bli nedlagt. Dette mener vi i Stopp mobbingen er trist. Vi ser at det er stadig flere kommuner og byer som legger ned tilbud som hjelper barn, unge og eldre som har det vanskelig. Et lavterskel tilbud tar vare på de som man som oftest ikke hadde møtt på andre måter. De som skjuler seg og ikke er lett å oppdage.
Les mer på http://www.dagsavisen.no/samfunn/fikk-hjelp-mot-mobbing/

I flere av dagens aviser kan man lese om at Barneombudet har laget en rapport om hvordan barn og unge opplevde mobbing og deres føleser og erfaringer. Barneombudet har snakket med 22 barn i alderen 9 til 19 år som har opplevd langvarig mobbing i skolen. I rapporten «Jeg vil drømme gode drømmer» gjengis sitater og erfaringer som eksempler på hvor galt det kan bære av sted når de voksne ikke reagerer klart, tydelig og raskt når barn blir plaget. I flere tilfeller har lærere og skole bidratt til å gjøre alt verre, enten ved at mobbeofferet får deler av skylden for det som skjer eller ved at offeret stigmatiseres. Rapporten trekker også fram hvor lite som skal til for å snu situasjonene til det bedre.
Vi i Stopp Mobbingen er glad barn og unge med denne erfaringen får muligheten til å komme med sine meninger, erfaringer og tanker.
Les mer på  http://www.t-a.no/nyheter/article10258479.ece

I dagens Aftenposten kan man lese om "Bruk-hue-kampanjen". Det er dessverrre ingen alders grense på når man starter å mobbe. Det er derfor viktig at vi alle bidrar i denne kampen for at det skal være færre som opplever mobbing og negative opplevelser.
Les mer på http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/-10-aringer-bak-nettmobbing-7732951.html

I dagens NRK kan man lese om at de vil stoppe mobberne allerede i barnehagen.  Ansatte i skoler og barnehager må bli flinkere til å avdekke skjult mobbing blant barn og unge, mener mobbeforsker Tove Flack ved Universitetet i Stavanger.
Dette er noe vi i Stopp Mobbingen er veldig bra at fokuset på barnehager øker. Det er viktig å fokusere på bedre forebygging,men det viktigste er å ta barna på alvor,og ta alle henvendelser om psykososialt miljø på alvor!
Les mer på http://www.nrk.no/mr/vil-stoppe-mobberne-i-barnehagen-1.11971392

I dagens NRK kan man lese om at vi i Stopp Mobbingen mener at norske skole bryter loven hver eneste dag. Det er ikke for oss i Stopp mobbingen unikt at barn som blir mobbet blir plassert på andre skoler eller får tilbud om det. 100 barn må bytte skole hver måned fordi de blir utsatt for mobbing. – Når barn må bytte skole på grunn av mobbing, bryter norske skoler loven, mener Tore Sveum. – For hvert barn som må bytte skole på grunn av mobbing, så har skolen gjort seg skyldig i et lovbrudd. Da har de brytet Opplæringslova §9a-3, som sier noe om skolene si plikt til å sikre et trygt psykososialt miljø for alle elever.
Les mer på http://nrk.no/hordaland/_-norske-skular-bryt-lova-kvar-dag-1.11964998

I dagens Oppland Arbeiderblad kan man lese om Jenter er jenter. Intriger, allianser og kamp om plass i hierarkiet har vel en del av deres oppvekst. Men nå skjer det ikke lenger med tisking og hvisking bak hushjørnet. Alt ble annerledes da telefonen ble en datamaskin og «alle» fikk hele verden i sine hender, fra morgen til kveld, og natt. Vi i Stopp Mobbingen håper og ønsker at flere foreldre skal ta ansvar og gå inn på nettet, mobilen eller annet som barna er på,  for å sjekke sine hva deres kjære gjør.
Les mer på http://www.oa.no/nyheter/article7572893.ece

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

16.04 | 12:56

20 000.000 kr personer som är i behov med en ränta på tre procent 3% återbetalas under 35 år gammal. Kontakta mig
E-post:luciana.salvatore147@gmail.com

...
13.04 | 08:00

Здравствуйте! Мне необходима ссуда в сумме до 15000$ на срок от 60 до 72 месяцев ,но только без предоплат до получения средств на мой счет и без оплаты за банковский ( почтовый) перевод . Все расходы должны быть заложены в общую сумму кредита с последующ

...
08.04 | 00:55

Ansøg om et hurtigt og bekvemt lån for at betale regninger og at starte en ny finansiering dine projekter til en billigste rente på 2%. Kontakt os i dag via: el

...
08.04 | 00:53

Ansøg om et hurtigt og bekvemt lån for at betale regninger og at starte en ny finansiering dine projekter til en billigste rente på 2%. Kontakt os i dag via: el

...
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE